piaci körkép

2021.10.15. 13:45

Óriási pöfeteg, giga tök és őszi csemegék csalogattak a piacra

Nulla fok alá hűlt hajnalra az idő, péntek reggel több árus sálban, kesztyűben várta vásárlóit a kaposvári nagypiacon. A dér csípte sütőtök mellett sokan keresték a gesztenyét is, de savanyúságnak való zöldségek is kerültek a kosarakba.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Csaknem két kilós pöfeteg gombát talált gyümölcsös kertjében Báló Istvánné.

– Nagyon finom rántva, pörköltként is a pöfeteg, hoztam még vargányát, őzláb gombát és rizikét is – mutatta gombáit Bözsi néni. Nem csak gombából, hanem tökből is méretes példányokat lehetett látni. Szili Dezső már a szombati tökversenyre készült.

 

– Tavaly tíz kilóval több volt, idén 19 kiló 20 dekás tök a kertem legnagyobbja, miután megtörtént az eredményhirdetés szombaton felvágjuk és megkóstoljuk – mondta el a kaposvári őstermelő. Az őszi gyümölcsök közül sokan keresték a szőlőt, szilvát, de már mandarint is kínáltak.

– Birs alma és körte is kapható, utóbbiak között akad olyan is, amely legalább fél kilós –árulta el Rádóczi Imre kereskedő.

A dió kilójáért négyezer forintot kértek a piacon. – Biztos, hogy az ünnepekig még drágulni fog, mert kevés van belőle – mondta el az egyik kereskedő.

Juhász Zsolt Kisasszondról hozta gesztenyéit. – Nincs kevesebb termés tavalyhoz képest, a szemek egészségesek, kiteltek, igaz vannak köztük apróbbak is – emelte ki az őstermelő. Sokan keresték az eltenni való zöldséget is.

– Vásároltak karfiolt, káposztát, paprikát, hagymát, készítik már télre a savanyúságot – sorolta Szabó András kereskedő. Virágzó és bimbós krizantémok, színes árvácskák is kerültek a kosarakba, többen már a moha-és toboz koszorúkat is keresték Mindenszentekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában