áldás

2021.10.14. 16:00

Papi áldással szállt a szenteltvíz a születésnapos gyermekotthonra

L. S.

Boldog ember az, aki tud jót cselekedni, aki képes másokért élni. Jólesik, ha szeretetünkért cserébe viszonzást, hálát kapunk azoktól, akik a gyermekotthonban ránk vannak bízva. Köszönjük Istennek, ha ezt a hálát és viszonzást megkaptuk, de tudjuk azt is, ha gondoskodásunkért néha nem kaptunk köszönetet, Isten áldása akkor is rajta van munkánkon – mondta Horváth András nagybajomi plébános azon a rendezvényen, amelyen a templommal szemben lévő Kékmadár Gyermekotthon megalapításának 60. évfordulóját ünnepelték. A szervezők ugyanis arra kérték, hogy szentelje és áldja meg a jubiláns intézményt.

A fiatal pap arra is kitért: az életben nem az számít, hogy mit kapunk, hanem az, hogy mit adhatunk a világnak. A legnagyobb kincs pedig, ha szeretetet, törődést tudunk nyújtani azoknak, akik saját otthonukban, a szüleiktől nem kaphatták meg a gondoskodást.

A bensőséges esemény zárásaként arra kérte az Urat, hogy áldja meg e hajlékot, minden lakóját és dolgozóját, és szabadítsa meg őket minden rettegéstől és háborgatástól, és őrizze meg őket ebben a hajlékban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában