fotók és videó!

2021.10.05. 14:00

Siklót és nyulat is simogathattak a kaposvári ovisok

Nyulat, selyemtyúkot, görög teknőst és terápiás képzésre járó kutyát is elvittek arra a keddi bemutatóra, amelynek az Arany utcai tagóvoda adott otthont.

Harsányi Miklós

Az állatok világnapjához kapcsolódó rendezvénysorozatba mindegyik csoport bekapcsolódott, az intézménybe jelenleg közel 90 kisgyermek jár.

– Melyik lába nagyobb a nyuszinak: az első vagy a hátsó? – tette fel a kérdést Molnár Marcell, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) kaposvári campusának docense az ovisoknak. Nagy sikere volt a bemutatónak, melynek kettős célja volt. Az állatok bemutatásán túl a felelős állat-tartartásra is felhívták a gyermekek figyelmét.

– Kiemelten foglalkozunk a környezet- és természetvédelemmel – mondta Schmidt Edéné, az Arany utcai tagóvoda Zöld óvoda munkaközösségének vezetője. – Minden világnapot közösen megünneplünk, s most is élményeken keresztül adjuk át az ismereteket az állatokról. Ezek a programok a gondoskodás, a felelősségvállalás fontosságára is ráirányítják a gyermekek figyelmét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában