új vizek

2021.10.06. 19:49

Megépülhet végre Siófok régen várt uszodája

Megvan a pénz és a szándék is a régóta vágyott siófoki uszoda megépítésére, számolt be a legfrissebb tárgyalások eredményéről Witzmann Mihály országgyűlési képviselő.

K. R.

Fotó: TIBOR KOVACS

Februárban adtunk róla hírt, hogy a képviselő a város vezetését a korábbi előkészítő dokumentumok átadására kérte, hogy új lehetőséget kereshessen a siófokiak által is nagyon várt uszoda megépítésére. – A napokban lefolytatott tárgyalások után arról tudok beszámolni, hogy a Magyar Közlönyben is megjelent kormánydöntés értelmében a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program harmadik ütemében megépülhet a siófoki uszoda – mondta el lapunknak Witzmann Mihály. A beruházáshoz szükséges állami forrásokat a tervezéstől egészen a kivitelezésig a kormány biztosítja.

A közel hárommilliárd forintos projekt keretében egy nagy medence és egy tanmedence épül. A beruházás magában foglalja az előcsarnokot, öltözőket és a parkolót is. A létesítményt az önkormányzat által kijelölt területen, vagyis a Kiliti felé tartó 65-ös számú főút bal oldalán elterülő ingatlanon építik fel. Itt található az idén száz éves Siófoki Bányász Sportegyesület félbemaradt edzőközpontja, amely befejezésére szintén lesz forrás.

– Megkerestek az egyesület részéről, hogy járjak közben az ügyben. És azt mondhatom, hogy ez a beruházás is elkészülhet. Az ehhez szükséges 86 millió forintos önerőt szintén biztosítja a kormány – emelte ki a képviselő.

– Siófok önkormányzat feladata az lesz, hogy az általa az uszoda céljára kijelölt területen biztosítsa az alapinfrastruktúrát, a víz, gáz, szennyvíz bekötését. Az üzemeltetést a Nemzeti Sportközpont látja majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában