Helyi közélet

2021.10.26. 11:18

Testvéri találkozások a családi napon

Minden dolgotok szeretetben menjen végbe! – Pál apostol intését választották a kiliti reformátusok közösségi háza és a régi parókia udvarán rendezett családi nap mottójául.

Gamos Adrienn

A nyáron Bódis József ságvári presbiter és családja, illetve a presbitérium tagjai látták vendégül a ságvári szőlőhegyen a balatonkiliti gyülekezet elöljáróit. A napokban a kiliti testvérek viszonozták a meghívást. A református tisztségviselők halászlevet főztek, túrós csuszát készítettek, a gyerekek kedvéért pedig tárcsán sült húsokat is tálaltak.

A fiatalabb korosztályra akadálypálya is várt, melynek egyes állomásain különféle ügyességi feladatokat teljesítettek nagy derültség közepette lányok és fiúk egyaránt. A baráti beszélgetéseken túl az egymással való testvéri közösséget, az összetartozást is erősítette a találkozó. Nem véletlenül, hiszen a két nagy múltú gyülekezet az évszázadok során mindig szoros kapcsolatot ápolt egymással. Többek közt házasságok, barátságok, együttműködések révén. Az elmúlt 12 évben nemcsak megmaradtak, hanem felerősödtek ezek a beidegződések, köszönhetően a Ságváron helyettes lelkipásztori szolgálatot végző, Bozsoki-Sólyom Jánosnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában