tökfesztivál

2021.10.10. 14:00

Tök Jó Napjuk volt a fonyódiaknak

Hétvégén az immár hagyományosan megrendezésre kerülő Tök Jó Napon vehettek részt az érdeklődők Fonyódon.

Lapat Lili

A rendezvény népi, valamint őszi hagyományok köré épül. Számos programmal, játékkal szolgáltak a szervezők e két területen: a gyerekek szőlőt préseltek, kukoricát morzsoltak, látvány tökfaragást néztek és különböző kézműves foglalkozásokon vettek részt. A helyszínen egy kiállítás is látható volt, amelyen a fonyódi óvodás és általános iskolás gyerekek tökfaragásait lehetett megtekinteni.

Az eseményen a gasztro vonal is igen erősen megmutatkozott, hiszen rengeteg tökös finomsággal készültek a kitelepült éttermek és vendéglátósok. Fonyód önkormányzatának konyhája, a Fonyód Konyha Kft. minden évben kostolókat osztogat a látogatóknak. Idén 200 liter sütőtökkrémlevessel készültek, de más ínyencségek is kerültek az asztalra. Mindehhez összesen 80 kg tököt dolgoztak fel.

A délután folyamán számos zenés és táncos produkciót tekinthettek meg az érdeklődők. Fellépett a Fonyódi Tűzoltó Zenekar, akik egy fél órás fúvós koncertet adtak elő, majd a fiatalokból álló, közkedvelt slágereket éneklő Molitor Music School együttest hallgathatták a nézők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában