kreativitás

2021.10.21. 16:00

Tökből faragták ki a buszt és a kalitkát is

Györke J.

Az idén is meghirdette a töklámpáskészítő versenyét a Nagyatádért Egyesület a Kulturális Központ támogatásával. Az alkotásokat a nagyatádi városközpontban állították ki a hétvégén.

Ormai István polgármester köszöntőjében elmondta, hogy immár tizenkettedik alkalommal tudták megrendezni a versenyt és a kiállítást. Az idén 130 alkotás született. Újdonságként most madárijesztős versenyt is hirdettek, melyre öten pályáztak. A zsűri kategóriánként értékelte a termékeket. Az öt madárijesztő közül a Százszorszép Óvoda Kincses Katáját találta a zsűri a legtetszetősebbnek. Oklevéllel és ajándékkal díjazták az első három helyezettet.

A tökfaragó csapatok közül a legjobbak a bölcsődések Erdei álom, az Árpád iskola 2. b osztályának Döcögve tökölünk, illetve a Bárdos iskola 6. c osztályának Tök jó busz fantázianevű alkotásai lettek. Egyéniben Kulcsár János Bagoly doktor ül az ágon, a Szabó család Lili madár kalitkája, illetve Naplemente Idősek Otthona napraforgója végzett sorrendben a képzeletbeli dobogón.

Fotó: Gy. J.

Ezek is érdekelhetik