százmilliók fejlesztésre

2021.10.18. 18:00

Útfelújítással kezdődött a Donner átépítése

Megkezdődött a Bartók Béla utca felújítása, 800 méter hosszan új aszfaltburkolatot kap az út az Iszák utcai körforgalomtól egészen a Táncsics utcáig. A páros oldalon a járda is megújul, mellette a vízelvezető árkokat átépítik. A munkálatokra 117 millió forintot fordítanak.

K.G.

A Bartók utca korszerűsítése része a tradicionális donneri városrész megújításának, amelyre 2030-ig 20 milliárd forintot költ az önkormányzat. A Bartók utcában a kivitelező februárra készül el, addig szakaszos forgalomelterelés várható, amiért az arra közlekedők türelmét kérik. A munkák befejeztével a templom előtti tér és a Jókai liget rekonstrukciója következik. A belső udvarokban is szeretnének rendet tenni, hangsúlyozta Szita Károly polgármester. Több helyen bemutatják majd a terveket és visszajelzéseket várnak a donneriektől, mert a felújítást csak teljes konszenzussal hajtják végre, tette hozzá a városvezető.

A Bartók Béla utca renoválása egyben a kaposvári útfelújítási program leghosszabb egybefüggő szakasza, a város ugyanis 1,5 milliárd forintot költ az útjaira.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában