jótékonyság

2021.11.19. 19:00

A születésnapos Rotary adományozta meg a mozgássérülteket

A szervátültetésről tartott októberi előadások után gyűlt össze annyi adomány, melyet a Rotary Club Kaposvár most a mozgássérülteket segítő Napsugár Integrált Szociális Intézmény rendelkezésére bocsátott. A Napsugárnál szabadidős programokra, kirándulásra fordítják majd az összeget, illetve az akadálymentes játszótérre eszközöket szereznének be.

Kovács Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Két elismert kaposvári és egy pécsi főorvos, Káposztás Zsolt, Szörényi Péter és Kalmár Nagy Károly hívta fel a figyelmet a szervátültetések jelentőségére, ezután a Rotary tagjai 320 ezer forintot gyűjtöttek össze jótékony célra. A jótékonysági szervezet a 11. születésnapját ünnepli, az erre az alkalomra szánt bált ugyan most a covid terjedése miatt elhalasztották, de az adományt átadták a Napsugárban. Igazi otthont varázsolt ide a fenntartó, a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete.

– Minden adomány jól jön, mert kezdetben sok támogatója volt a Napsugárnak, de azóta sokszor csak a legkitartóbbak maradnak mellettünk – mondta Hegedüs-Beleznai Csilla koordinációs igazgató. – 2008-ban adtuk át a lakóotthont, egy évre rá az átmeneti otthont. Jelenleg 24 lakója van az intézménynek, többségében mozgássérültek, intelligencia képesség-zavarokkal küzdők. A rehabilitáció, gyógytorna, és a lakhatás mellett bérért munkát is kapnak. Biztosítékot készítenek és dobozokat hajtogatnak, szövéshez használt alapanyagokat készítenek elő. Tavasszal és ősszel a virágokat is gondozzák, mindenkinek a képességeinek megfelelően biztosítunk foglalkoztatást.

Ha valakinek van lehetősége adományozni, keresse a Napsugárt, hívta fel a figyelmet erre Somogyvári Erika Rita, a Rotary Club Kaposvár idei elnöke. A jótékonysági szervezet a koronavírus-járvány ideje alatt is az elmúlt másfél évben változatos módon segítette a rászorulókat.

Jól jön az adomány

A kezdetek, vagyis 2009 óta a Napsugárban él a kerekesszékes Gyöngyösi Krisztián, aki Budapestről költözött Kaposfüredre. Tizenkét éve a Napsugár az otthona, és nagyon jól érzi magát, mondta az adományok átadásán. A munka leköti, de a kedvenc időtöltése a számítógépezés, legszívesebben mindig a gép előtt ülne. Örömmel fogadja az adományokat, mert ilyenkor azt érzi, hogy vele is törődnek mások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában