állomás

2021.11.13. 11:30

A tizenötödik nyarat már új helyen kezdik

Szerkezetileg már elkészült a Magyar Gyermekmentő Alapítvány új balatonlellei állomása. A 140 négyzetméteres, földszintes épületben ideális körülményeket tudnak biztosítani a dolgozóknak és a mentőautóknak is. Az alapítvány munkatársai nyáron vehetik birtokba a gyermekmentési pontot.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Ottjártunkkor a külső szigetelőanyagot helyezték fel a szakemberek a faszerkezetű épületre. A háromfős brigád várhatóan napokon belül végez a burkolással. Gesztes Éva a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai igazgatója elmondta, 14 éve minden nyarat a Balaton partján töltenek azért, hogy a bajba jutott gyermekeknek segítsenek. Korábbi helyüket, melyet az önkormányzat biztosított számukra, eladják, ezért vágtak bele az építkezésbe.

Az új épületben pihenőszobát, raktár- és mosóhelyiséget, valamint ambuláns vizsgálót is kialakítanak. – Utóbbira azért van szükség, mert az elmúlt években nagyon sok szülő kereste fel a régi állomáshelyünket, tudva hogy ott mindig van orvos, aki segít a bajban – hangsúlyozta Gesztes Éva. A gyermekmentési ponton olyan szobát is építenek, ahol a személyzet családtagjait tudják elszállásolni. Az alapítvány munkatársai ugyanis nyáron, a szabad­idejükben dolgoznak Balatonlellén és a település 60-100 kilométeres körzetében.

Gesztes Éva elmondta, a 25 tagú személyzet év közben Budapesten, Győrben és Pécsen lát el szolgálatot, nyaranta pedig párnapos turnusban váltja egymást a Balaton partján. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány munkatársai június közepétől augusztus végéig átlagosan háromszázszor vonulnak ki különféle esetekhez. Az alapítvány szakmai igazgatója hozzátette, jövő nyáron már az új helyről szeretnék ellátni a szolgálatot, ehhez azonban még nagyon sok munkára lesz szükség. Fő támogatójuk egy építőipari anyagokkal foglalkozó cég, rajtuk kívül azonban még keresnek olyan vállalkozásokat, akik a burkolásban és a festésben is segíteni tudnak – mondta Gesztes Éva.

 

Dupla a költség

Az alapítvány nagyon sok támogatást kapott azért, hogy felépülhessen a gyermekmentési pont, a költségeik azonban jelentősen megemelkedtek. Számításaik szerint az alapítványnak 20 millió forintot kellett volna biztosítani a munkálatokhoz, ez azonban duplájára emelkedett. Ezért virtuális téglajegykampányt is indítottak, amelyből négymillió forint gyűlt össze, de még mindig szükség van a támogatókra.

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában