tiszta vizet

2021.11.20. 16:00

Ádándtól Lakócsáig korszerűsítik az ivóvízhálózatot

T. B.

Megújul a települést ellátó vízműtelep Ádándon. A beruházásra azért volt szükség, mert az elmúlt időszakban jelentősen megrongálódott a százötven köbméteres magastároló teljes belső felülete, valamint a megkívánt vízminőség biztosításához elengedhetetlenné vált, hogy új kutakat fúrjanak. A fejlesztés egy telepen belül, illetve az azzal szomszédos ingatlanon valósul meg. Ez a két új kút biztosítja majd a jövőben a helyi vízbázis két termelőkútját, miközben a jelenleg használt kút a tartalék szerepét látja majd el a jövőben.

Somogyi és baranyai településeket érint a Nyugat- és Dél-Dunántúli ivóvízminőség-javító program 1. üteme. A megvalósítás csaknem 7 milliárd forintba kerül.

A beruházást „A” és „B” részre osztották a projekt tervezésekor, amelyből Somogyban jelenleg a „B” részt valósítják meg. Így Ádánd, Andocs, Nágocs és Zics településeken kívül Csokonyavisonta-Rinyaújlak, Taszár-Orci, Darány-Istvándi, Tab, Lakócsa, Tótújfalu, Potony és Szentborbás települések ivóvízhálózatát is érinti a fejlesztés.

A fejlesztési programot csütörtökön indították el Ádándon, az eseményen Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője hívta fel a figyelmet arra, milyen fontos a beruházás a Somogyban élőknek.

Címkék#Ádánd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában