világverseny

2021.11.24. 09:00

Bronzérmes a balatonlellei pitypangos bonbon

Bronz minősítést kapott az angliai világversenyen Földes Csilla. A balatonlellei csokoládékészítő pitypangkrémes bonbonja elnyerte a szakmai zsűri tetszését.

Góz Lilla

Több ezer finomság közül választották be a legjobbak közé a balatoni bonbont.

Szarvasgombás, gyömbéres, kökényes, pálinka­krémes vagy éppen borzselés bonbon is készül Földes Csilla balatonlellei műhelyében. A napokban nagyobb cégeknek készít alkoholos bonbonválogatásokat. Az arany-kék és piros színben pompázó édességek nem csak finomak, hanem szépek is. Az első bonbonjait a családja tesztelte évekkel ezelőtt, és pillanatok alatt elfogytak. A lellei fiatalasszony ötödik éve dolgozik rendületlenül.

Lapunknak azt mondta, imádja a munkáját. A kereskedőből lett csokoládékészítő már több díjnyertes édességgel dicsekedhet. A rumos-meggyes 2018-ban, a mexikói kávés és az aszalt szilvás-marcipános 2019-ben lett bronzérmes, s külön dicséretet kapott a szarvasgombás és a mangó-passiós bonbon egy nemzetközi megmérettetésen. A napokban pedig a pitypangos bonbonja bronz minősítést kapott az Academy of Chocolate angliai világversenyen. – Magam készítem a pitypangszirupot, a hozzávalót a gyermekem szedte nekem – mutatta Földes Csilla a mézszerű aranyló folyadékot, amiből a különleges töltelék készül.

Hozzátette: olvasott a növény jótékony hatásairól és így jött az ötlet, hogy ebből készítsen tölteléket. Elmondta: büszke arra, hogy ötven ország több ezer csokoládéja közül bonbonja érmes minősítést kapott a szakmai zsűri véleménye alapján.

Műhelymunka

November végén zárul egy másik nívós verseny, amelyre ugyancsak nevezett különleges bonbonjaival a balatonlellei édességkészítő. Földes Csilla elmondta: már érzi a karácsony közeledtét, élénkül forgalma és egyre több időt tölt műhelyében. Újdonsággal is készül az ünnepre. Azt tapasztalja, hogy a jó minőségű csokoládéból készült kézműves bonbonok egyre népszerűbbek, de a táblás csokoládékat is keresik nála.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában