adomány

2021.11.03. 18:00

Életmentő eszközöket kaptak a somogyi mentősök

Az Országos Mentőszolgálat felszereltsége – egy adományozási kampánynak köszönhetően – négyszáz innovatív mentéstechnikai eszközzel bővül.

Harsányi Miklós

Forrás: Országos Mentőszolgálat Facebook

Kocsis Szandra, az OMSZ kommunikációs szervezője a Somogyi Hírlappal közölte, a K&H az ügyfelek segítségével és a K&H Egészséges Társadalomért Alapítvány felajánlásával összesen 50 millió forintos támogatást nyújt, amiből kifejezetten a gyermekek méretéhez ideális lélegeztetőeszközökkel bővül a mentőautók felszereltsége országszerte, így Somogyban is. Ezek kiosztása folyamatban van.

– Az Országos Mentőszolgálat 255 mentőállomásán 8500 mentődolgozó tevékenykedik – derült ki a társaság tájékoztatójából. – A mentőegységek az elmúlt évben közel 1,2 millió beteget láttak el. A 112-es segélyhívásokon keresztül érkező életmentés mellett alapfeladatként olyan mentő és őrzött betegszállításokat is végeznek, ahol a beteg állapota miatt útközben is sürgős beavatkozásokra, vizsgálatokra lehet szükség. A dél-dunántúli régió három megyéjében 32 mentőállomás található, s összesen 101 mentőautóval teljesítenek szolgálatot.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője közölte lapunkkal, ebben a régióban tavaly közel 4,5 millió kilométert tettek meg, s több mint 114 ezer esetet láttak el a mentőszolgálat munkatársai. Ebből több mint hétezer alkalommal 18 év alatti gyermek, ezen belül is közel 2900 esetben hat év alatti gyermek szorult a mentők segítségére.

Győrfi Pál hangsúlyozta, ahhoz, hogy az év minden napján, a legváratlanabb helyzetekben is a legjobb ellátást tudják nyújtani, három dologra van szükség: szakmai tudásra, lélekjelenlétre és mentéstechnikai eszközökre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában