korlátozás

2021.11.29. 09:00

A fedélzeten és fürdőkben is kötelező a szájmaszk

Újra kötelező a zárt térben a szájmaszk használata már egy hete. A megyében nemcsak boltokban, hanem számos termálfürdőben, szállodában és november elseje óta a Bahart hajóin is fel kell venni a védőeszközt.

Góz Lilla

Fotó: NemA

– Mindig a táskámban van egy maszk, a közösségi oldalon olvastam, hogy itt is kell – mondta el az igali fürdő bejáratában az egyik vendég. A somogyi fürdő tájékoztatása szerint november 20-tól nemcsak a kezeléseken való részvételkor, hanem a fürdő belső zárt közösségi tereiben, éttermekben – a medenceterek és szaunák kivételével – kötelező az orrot, illetve szájat eltakaró maszk viselése. Védettségi igazolvány viszont nem szükséges a látogatáshoz.

A kaposvári Virágfürdőben is kötelező a szájmaszk használata. Löfler Zita, a komplexum ügyvezetője elmondta, plakátokon és a jegyvásárláskor is tájékoztatják a hozzájuk érkező vendégeket az új szabályokról. – A hatályos jogszabályokhoz igazodva a kaposvári Virágfürdőben is kötelező a maszk viselése, kivételt képeznek a medencék és a wellnessvilág belső helyiségei, de a pihenőszobákban is kell a védőeszközt viselni – tette hozzá az ügyvezető.

Siófokon is szájmaszkban dolgoznak az egyik szálloda alkalmazottjai. – A kormányrendelet értelmében kötelező az orrot és szájat takaró maszk használata, amelyet betartunk, a szabályozás szerint a vendégeknek nem kell a védőeszközt viselniük – mondta Tóth Gergely, a CE Plaza Hotel ügyvezetője. Hozzátette, mindegyik dolgozójuk legalább két védőoltást felvett, de a többség már a harmadikat is.

A Balatoni Hajózási Zrt. tájékoztatása szerint a révkikötők teljes területén és a kompok fedélzetén, a nyitott és zárt utasterekben egyaránt mindenki számára kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése. Kivételek ez alól a hatodik életévüket be nem töltött kiskorúak. A Bahart bérelt hajóin, rendezvényhajóin a maszkhasználat szabályait a bérlő határozza meg. A hajózási szolgáltatások igénybevétele nem kötött védettségi igazolványhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában