vlogger

2021.11.17. 13:37

Internetes videóban tájékoztatja betegeit a balatonszentgyörgyi háziorvos

Darabont Ferenc betegeinek, pácienseinek, és minden érdeklődőnek készített tájékoztató videót a koronavírusról a legnépszerűbb videómegosztó portálon.

Barkóczy László

A balatonszentgyörgyi háziorvos a közel negyedórás videójában beszél az eddig tapasztalatairól, a védekezés lehetőségeiről és az oltás fontosságáról.

Mint az orvos elmondta, a delta variáns hirtelen tört rá az országra, és indította be a negyedik hullámot. Tapasztalatai szerint a egyik legsúlyosabb szövődménye a koronavírusnak a tüdőgyulladás. Ez a már oltottakat is érinti, ám a betegség lefolyása jóval enyhébb. Ha valaki tüdőgyulladással érkezik hozzá, azonnal vérhigító kezelést is elrendel nála, a véralvadási problémák megelőzése érdekében.

A fiatalokat is érinti az idegrendszeri károsodás, melyből visszamaradó tünetek nélkül gyógyultak betegei.

A háziorvos felhívja a figyelmet az oltások fontosságára, hisz ezzel még a szövődmények súlyosságát is csökkenthetjük. Ezért arra kéri a lakosságot, hogy amennyiben tehetik, a harmadik oltást is vegyék fel. De az óvintézkedések betartását mindenképpen kéri betartani. Kerüljék a csoportosulásokat a kézfertőtlenítő és a szájmaszk használatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában