életpálya

2021.11.01. 11:30

Körömreszelőre cserélte a sokat látott séfkabátot

A szobafestő vagy az autószerelő tipikusan férfias szakmának nevezhető, az óvodapedagógus vagy a műkörmös talán nem annyira. Ez nem zavarta a Barcson élő Jáger Lászlót, aki merészet váltva a fakanalat lecserélte a körömreszelőre.

Koszorus Rita

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Azt szokták mondani, hogy váltani nem könnyű, de néha bizony szükséges. Jáger László közel öt éve döntött úgy, hogy addigi szakmáját maga mögött hagyva, valami teljesen újba kezd.

– Ez egy új kezdet volt számomra, miután 11 évet dolgoztam a vendéglátásban külföldön, Ausztriában. Ez az idő ráébresztett arra, hogy nem nekem való ez a szakma. Habár szeretek főzni, de túl sok volt számomra a stressz a konyhán. Hazajöttem Ausztriából, és elkezdtem azon gondolkodni, mibe kellene fognom.

Egy újságcikk hatására kezdett el azon gondolkodni, hogy beiratkozzon műkörmös tanfolyamra. – A konditeremben egy ismerősöm barátnője is említette, hogy a körmözéssel elég jól lehet keresni. Persze akkor még nem tudtam, hogy a nyereséghez sokat kell dolgozni. És elkezdtem képezni magam – folytatta Jáger László, akit mindvégig támogatott a családja és a barátai döntésében. Az átképzés pedig nem tartott sokáig, hiszen a műkörmös tanfolyamot néhány hónap alatt el lehet végezni.

A műkörmös munka türelmet és jó adag kézügyességet igényel, de ez Lászlónak nem jelentett gondot, hiszen világ életében alkotott és ügyesen rajzolt. Eleinte nehéz volt a minták elkészítése, de itt is igaz: gyakorlat teszi a mestert.

– Több hónapig csak modelleken dolgoztam és fejlesztettem magam, hogy gyorsabb legyek. Csak ezután kezdtem vendégeket fogadni. Sosem hirdettem magam, én abban hiszek, hogy a jó minőségű munkának híre megy, és így jönnek a vendégek – magyarázta.

Jáger László számára észszerű döntés volt a szakmaváltás, hiszen rövid idő alatt át tudta képezni magát, teljesen stresszmentes munkakörnyezetben dolgozik, és maga osztja be az idejét.

Fotók: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában