járványügy somogyban

2021.11.15. 18:23

Kötelező a maszk a kormányablakokban és a NAV irodáiban

A kormányablakokban, okmányirodákban, valamennyi kormányhivatali ügyfélszolgálaton és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyféltereiben is kötelező szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni.

Góz Lilla

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az intézkedéseket a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében vezették be. November 15-étől kötelező a maszkviselés a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatain. Azt javasolják, hogy érdemes az adóhatóság online szolgáltatásait használni, csaknem minden ügy itt intézhető, amihez a magánszemélyeknek mindössze KAÜ-azonosításra van szükségük (ügyfélkapus regisztráció, e-személyi igazolvány, telefonos azonosítás).

A vállalkozások az eBEV-en keresztül küldhetik be adóbevallásukat, nyomon követhetik befizetéseiket, eleget tehetnek adatbejelentési kötelezettségeknek, de a bevallásukkal kapcsolatos problémákról is itt értesülnek. Számos adóügy intézhető telefonhívással is, ehhez mindössze ügyfélazonosító-szám vagy részleges kódú telefonos azonosítás szükséges, ami legegyszerűbben ügyfélkapun igényelhető a Tel nyomtatványon.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában