petíció

2021.11.15. 12:00

Tiltakoznak a helyiek a még el sem adott ingatlan miatt

Újabb partszakaszt mentenének meg a civilek a Balatonnál a beépítéstől, csakhogy Balatonszemesen még semmi sem dőlt el az egykori orosz tábor sorsával kapcsolatban.

Koszorus R.

Erről tájékoztatott Németh Kornélné polgármester, aki azt mondta, sem döntés, sem határozat nem született még a vízparti ingatlan sorsát illetően, ezért nem értelmezhető a tiltakozás sem.

– Az orosz tábor hasznosítása húsz éve újra és újra napirendre kerül, de eddig egyetlen testület sem talált megoldást rá – kezdte a településvezető. Hozzátette: a lehető legjobb megoldást igyekeznek megtalálni az értékes ingatlan hasznosítására. Minden döntést a vagyonrendeletnek megfelelően szeretnének meghozni, ám ez nem egyik napról a másikra fog történni, akár éveket is igénybe vehet a folyamat.

A polgármester leszögezte: a település vezetése sem elkótyavetyélni nem szeretné a vízparti ingatlant, sem rossz döntést nem akar hozni. – Amennyiben lesz konkrétum, vagy egy terv, s az elénk kerül, azt a lakossággal is meg fogjuk osztani, hiszen azt szeretnénk, ha az orosz tábor sorsáról széles társadalmi egyeztetés folyna – fogalmazott Németh Kornélné.

Az ingatlan, amelyet most leginkább kutyasétáltatásra használnak a helyiek, egykor orosz gyerekek táboroztatásának a bázisa volt. Ahogy ők távoztak, a terület is sorsára maradt. Az online petíciót indító helyiek attól tartanak, hogy eladják az ingatlant és az új tulajdonos majd magas társasházakat épít a Balaton partján. Ők inkább azt szeretnék, ha közparkként a település tulajdonában maradna, s ezáltal megőriznék a falu családias jellegét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában