közgyűlés

2021.11.25. 20:00

Nem emelkednek a közszolgáltatások árai jövőre sem Kaposváron

Nem emelkednek a közszolgáltatások, a helyi adók és tömegközlekedések díjai a városban 2022-ben csakúgy, ahogy a parkolási és temetői díjak sem. Erről döntött a kaposvári közgyűlés csütörtökön, összhangban a hasonló kormánydöntéssel, amely a járványügyi védekezést szolgálja.

Kovács Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Szita Károly saját bevallása szerint más polgármesterekkel ellentétben egyetért azzal, hogy az egészségügyi veszélyhelyzetben ne terheljék a polgárokat.

– A város költségvetése stabil, gazdálkodása erős – szögezte le Kaposvár polgármestere. – Amíg az idő engedi, a beruházásainkon dolgoznak a kivitelezők, így újul meg 117 millió forintból a Bartók Béla utca, 430 millió forintból a Buzsáki utcai partfal, és 300 millió forintot fordítunk a sávház üvegszerkezetének cseréjére. Az Izzó utcában megkezdtük a kerékpárutak építését, és a Füredi úti szakasz is elkészülhet. Megkezdődhet a Rippl-Rónai park és a régi levéltár épületének rendbetétele is.

Kaposvári Turisztikai Marketing Nonprofit Kft. néven céget alapítanak, melyben tulajdonrészt birtokol az önkormányzaton kívül többek között a HUNGUEST Hotels Szállodaipari Zrt. és a a SEFAG Zrt is. A képviselők arról is döntöttek, hogy turisztikai stratégiát és fejlesztési tervet dolgoznak ki. A cél, hogy az ország TOP 20 turisztikai desztinációi közé kerüljön a megyeszékhely.

Pintér Attila (MSZP) a levegőszennyezés-mérő automaták érkezéséről kérdezett a közgyűlésen. Kovács Katalin környezetfejlesztési igazgató arról adott tájékoztatást, hogy december 20-án lesz a következő közbeszerzési kör, és jövő év első felében megérkezhetnek a műszerek. Felder Frigyes (LMP) hozzászólása után az áramhelyzet megnyugtató megoldása is körvonalazódott Szita Károly válaszából. A gazdasági kabinet friss döntése az, hogy az önkormányzati cégek egy egyetemes szolgáltató rendszerhez csatlakozhatnak november 30-ától. Itt a világpiaci árnál olcsóbban szerezhetik be az áramot, amivel Kaposváron 400 milliós forintos többletkiadást hárítanak el. Nadrai Norbert (Füredi Szőlősgazdák) kérdésére azt is megtudhattuk, hogy taszári reptér polgári termináljának területe a hat dunántúli várost ellátó Elena energiatároló rendszernek ad majd helyet a tervek szerint.

 

Minden sportegyesületet nem lehet megmenteni

 

A városgondnokság a Holdingon belül pénzügyileg hatékonyabban működik, de szakmai szervezettségben még van mit tenni, felelte a polgármester Bereczki Dávid (Momentum) kérdésére. A képviselőktől egy másik kérdést is kapott, ami a Kaposvári Röplabda Akadémia (RÖAK) nehéz anyagi helyzetére vonatkozott. Szita Károly elmondta, hogy számára az ott sportoló fiatalok fontosak, és ha más megoldás nincs, akkor azzal a javaslattal fog élni, hogy a röplabdát vegyék fel a sportiskola 7. szakágának. A képviselő-testület szerdán rendkívüli közgyűlésen megszüntette a Felder Frigyes ellen zajló összeférhetetlenségi eljárást, de ezzel kapcsolatban a polgármester azt mondta: az érintett képviselő nem mondott igazat, amikor az állította, hogy a Fidesz akarja őt eltávolítani, holott tudta, hogy volt jobbikos koalíciós társa jelentette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában