távoli munka

2021.11.07. 10:00

Nigériában iskolákat építettek a magyarok

Kiss Kálmán

Felelősséget kell vállalnunk a hitük miatt ártatlanul üldözött emberek közösségeiért – mondta Marcaliban az örmény származású Azbej Tristan államtitkár, aki az Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program végrehajtásáért felelős államtitkárság munkájáról beszélt somogyi hallgatóságának. Hangsúlyozta, a válságövezetekben keresztényeknek és nem keresztényeknek egyaránt segítenek.

Eddig 40 országba jutottak el, miközben mintegy 170 adomány- és támogatási program valósult meg. Templomok, iskolák, lakóházak épültek a segítségükkel Afrikában, a Közel-Keleten és Közép-Ázsiában is.

Azbej Tristan elmondta, hogy a Hungary Helps és különféle egyházi segélyszervezetek együttműködése révén több mint 400 ezer ember maradhatott a szülőföldjén, ahelyett, hogy a migrációt választotta volna. Az iraki Tell-Aszkuf településről az Iszlám Állam katonái elűzték az ott lakó 1300 családot. Amikor felszabadult és a magyar támogatásnak köszönhetően újjáépült a település, akkor 1000 család tért vissza egykori lakhelyére. Kitért a libanoni újjáépítési és humanitárius projektekre is, ahol több mint 60 templomrekonstrukció valósult meg. A bejrúti robbanás után eljuttatott gyorssegélynek köszönhetően pedig több mint 600 otthont sikerült felújítani. Nigériában iskolák újjáépítése és fejlesztése, valamint a keresztény belső menekültek hazatérésének támogatása volt a fő feladat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában