a szakma legjobbja

2021.11.22. 20:00

Olimpiát nyert a balatonboglári kozmetikus

A napokban rendezték meg Budapesten a kozmetikus- tanulók diákolimpiáját. A Balatonbogláron élő Nyíri Klaudia csapatával szoros versenyben hódította el az első helyet, így ők lettek szakmájuk legjobb tanulói ebben az esztendőben.

Barkóczy László

 

Nyíri Klaudia fejezte be középiskolai tanulmányait két esztendeje, utána döntött úgy, kozmetikus szeretne lenni. Ezért a Keszthelyi Asbóth Sándor Technikumba jelentkezett, a tanév végén teszi le szakvizsgáját. Szorgalma és jegyei alapján szaktanárai javasolták az országos megmérettetésre Perei Zsófiával és Hári Alexandrával együtt.

– Összesen tizenkét csapat indult a Hungexpon megrendezett diákolimpián. Először egy elméleti tesztet kellett kitölteni. Nagyon nehéz volt, s ebből a fordulóból csak a hat legjobb csapat juthatott tovább – elevenítette fel versenyélményeit Klaudia. A második fordulóban már két-két csapat ment fel a színpadra, szóban kellett minél gyorsabban válaszolni a kérdésekre.

Klaudia és csapata nem látta a többi páros küzdelmét, nem is sejtette, hányadik helyen végzett. – Amikor bemondták, hogy mi lettünk az elsők, nagyon boldogok voltunk. Nem is számítottunk rá, hogy az első versenyünkön ilyen jól fogunk szerepelni – mondta a kozmetikustanuló.

Bármilyen furcsa, a kozmetikus diákolimpiának gyakorlati része nem is volt, a versenyzők elméleti fordulókban mutathatták meg, hogy mit is tudnak. De Klaudia nem adta fel versenyálmait, és azt sem, hogy a gyakorlatban is bizonyítson.

– Januárban lehet nevezni a szakma kiváló tanulója versenyre, amin mindenképpen szeretnék elindulni – mondta terveiről. – Ott, ha eljutok a döntőig, már egyénileg kell helytállni, és biztosan lesz gyakorlati feladat is.

A szép diákolimpiai szereplésért természetesen járt az érem, és számos ajándék az esemény támogatóitól. Klaudia büszkén mesélte, hogy sminktetoválás- tanfolyamra is kedvezményesen járhat az eredménye miatt. De egyelőre még gondolkodik, mert egy igazán jó képzés kedvezménnyel is nagyon drága.

A kozmetikusolimpikon jövő nyáron végez tanulmányaival, úgy tervezi, valahol a Balaton partján kezdené meg pályafutását a vizsgája után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában