ünnep

2021.11.28. 14:30

Óvodások műsorát követően gyújtották meg az első adventi gyertyát Marcaliban

A régi hagyományoknak megfelelően ádvent első szombatján, este ismét ünnepi műsor keretében gyújtották meg a Gyümölcsoltó Boldogasszony plébániatemplom előtti téren az első gyertyát, a kültéri adventi koszorún.

Kiss Kálmán

Az idei évben nagy várakozás előzte meg ezt a programot, mivel tavaly a koronavírus járvány miatt elmaradtak ezek, a karácsonyra való ráhangolódási alkalmak. Az esős idő miatt a Római Katolikus Egyházközség aktívabb tagjai Király Jenő templomatya és Gelencsér Róbert világi elnök vezetésével, már csütörtökön összeszerelték a négy méter átmérőjű kültéri adventi koszorú fémből készült vázszerkezetét. Majd a nap folyamán Tóth Péter irányításával, fenyőágakkal fonták körbe és díszítették ki. Az építő csapat tagjai már hosszú évek óta közreműködnek, így ők rutinosan, ügyesen és gyorsan össze tudják állítani az impozáns méretű „alkotást”.

Szombaton 17 órakor a szép számban megjelent városlakókat és híveket Kiss Iván címzetes prépost, plébános köszöntötte, majd a Tündérliget Óvoda Napsugár Csoportjának gyermekei adtak elő ünnepi műsort. A kicsiknek Horváthné Zsinics Katalin és Bódis Krisztina óvónők tanították be a verses-énekes adventi-karácsonyi összeállítást. Végül az első, lila színű adventi gyertyát – az eddigi tradíciók alapján – dr. Sütő László polgármester gyújtotta meg a kültéri koszorún.

A következő gyertyagyújtásokon az a Berzsenyi Dániel Gimnázium, a Noszlopy Gáspár Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézmény, valamint a marcali hittanos diákok fognak közreműködni egy-egy ünnepi műsorral, melyre szeretettel hívják és várják Marcali város és a környék lakosságát is a szervezők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában