járványügy somogyban

2021.11.17. 11:30

Pfizerrel oltották be a dolgozókat a Videotonnál

A Kaposvári Videoton üzem­orvosi rendelőjében hétfőn először kezdték a dolgozók önkéntes koronavírus elleni oltását. Mindenki Pfizer-vakcinát kapott, a megyeszékhelyen és a marcali gyáregységben összesen 164-en jelentkeztek az oltás felvételére.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– Semmi fájdalom és talán két másodpercig sem tartott az oltás – mondta a 49 éves Kalmár Zoltán. – Az első vakcinát adták be nekem, de a családban és az ismerősök közül is már majdnem mindenkit beoltottak. Szerintem ügyesen megszervezték az egészet. Én is ezért választottam a céges oltást.

Adminisztráció, rövid várakozás és oltás: az üzemorvosi rendelőben hétfőn így zajlott a program. A kaposvári és marcali dolgozók közül összesen 47-en kérték az első oltást, míg 117-en a másodikat és harmadikat. Kaposváron hétfőn és kedden zajlik az oltakozás, szerdán Marcaliban folytatódik a program. Férfiak, nők, fiatalok, középkorúak és idősebbek egyaránt kihasználták a lehetőséget. Családi oltás is volt. Máté Zoltán és felesége együtt vette fel a vakcinát.

– Bal karjába kéri? – kérdezték a 31 éves fejlesztő mérnököt. Azt mondta, a hírek is arról szólnak, hogy felfutóban van a koronavírus-járvány negyedik hulláma, s tanácsos mindent megtenni a megelőzés érdekében. A fiatalember alighogy megkapta az oltást, máris az előtérben várakozó feleségéhez, Máté-Böjte Emőkéhez sietett. A minőségbiztosítási mérnökként dolgozó 26 éves nő úgy érzi, a hatékony védekezésnek óriási jelentősége van.

Fábián Balázs, a Kaposvári Videoton igazgatója azt mondta, társaságuknál először tartottak helyi oltást. Nagyjából 62 százalék lehet a céges átoltottság, amit mindenáron javítani kívánnak.

– Azt szeretnénk, hogy valamennyi munkatársunk egészséges legyen és biztonságosan dolgozhasson jelenleg és a következő időszakban is – emelte ki Fábián Balázs. – Arra ösztönzünk mindenkit, hogy éljenek az új lehetőséggel, s vegyék fel az oltást. A társaság vezetése eldöntötte: akik részt vesznek a céges oltásban, azok a vállalat saját gyártású termékeiből ajándékba kapnak egyet.

Megúszták a leállást

– A vállalatunkat jelentősen érintette a koronavírus-járvány, leginkább a harmadik hullámban – közölte Fábián Balázs. – A gyári termelés szerencsére nem állt le egyetlen napra sem. A csoportokon belüli fertőzések miatt azonban számos dolgozónk karanténba vonult, s elkerülhetetlenné vált az átszervezés. Ez komoly erőfeszítést igényelt. Csapatmunka eredménye, hogy sikerült megvalósítani tervünket és folyamatosan dolgozhattunk Kaposváron és Marcaliban is. A vállalat a kaposvári kórházban még tavasszal kihelyezett oltást szervezett. Fábián Balázs szerint a kezdeményezés akkor eredményes volt, melynek megismétlése további lendületet adhat a folyamatnak.

Az 53 éves Somogyi József gyártósori-összeszerelő nyugodtan kivárta a sorát, megkapta a vakcinát, s percekkel később már hazafelé indult.

– Nem csináltam nagy ügyet az egészből – jegyezte meg a középkorú férfi. – Előttem is világossá vált, hogy előbb-utóbb úgy is fel kell venni az oltást. S ha már így van, akkor jobb helyben túl lenni az egészen.

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában