videó!

2021.11.01. 09:00

Ringó csípővel járja be a világot a kaposvári hastáncos

Gyerekkori álmát váltotta valóra Varga Kitti, amikor kitanulta a hastánc alapjait. Kis elsősként hastáncosnak öltözött farsangon, ma pedig példaképével együtt lép fel a világ színpadain. Lapunknak arról beszélt: mindig érdekelte a keleti kultúra, mégis orosz szakon diplomázott, s idegenforgalmat tanult.

Koszorus Rita

Varga Kitti 2005-ben meglátott egy hirdetést egy kaposvári hastánctanfolyam indításáról, és azonnal jelentkezett. 2010-ben megszerezte az orientálisfolklór- és show-hastánc-oktatói képesítést.

Keményen dolgozott Kitti azért, hogy elére célját.

Sokat kellett tanulni ahhoz, hogy olyan magabiztosan mozogjon a színpadon, mint ma. – Az egyéves kurzus során kemény elméleti oktatáson vettünk részt: anatómia, tánctörténet és hangszerismeret is szerepelt a tananyagban. Még balettozni is tanultunk – mondta.

Kaposváron tanított, majd Németországban töltött egy évet, ahol egy ecuadori táncosnő óráira járt, és bekerült a fellépőcsoportjába is. Varga Kitti elmondta: példaképe Jillina Carlano koreográfus és hastáncos. A kaposvári táncos minden vágya az volt, hogy egyszer vele léphessen fel.

– Három éve Oslóban találkoztunk, ahol ő workshopot tartott, én pedig a nyitóesten léptem fel – mondta. – Utána kaptam tőle egy e-mailt, hogy az általa vezetett Bellydance Evolution új produkciójához hirdet szereplőválogatást, aminek a bemutatója Los Angelesben lesz. Arra biztatott, hogy jelentkezzek én is.

Együtt a társulat a hollywoodi fellépés után.

A kaposvári hastáncos végül bejutott a fellépőcsoportba. Egyetlen magyarként együtt lépett fel Hollywoodban Jillina Carlanóval. – Kemény felkészülés előzte meg a fellépést, így arra alig volt lehetőségem, hogy körülnézzek az angyalok városában. Leírhatatlan érzés volt a munka és a fellépés – mondta a fiatal kaposvári nő, aki jelenleg Görögországban dolgozik, emellett pedig Európa színpadain hastáncol. Példaképe társulata másfél évnyi szünet után idén novemberben újra színpadra áll. Varga Kitti ezúttal nem Hollywoodba, hanem Koppenhágába utazik, ahol a show európai premierje lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában