segítség

2021.11.10. 14:00

Súgott neki a lélek a komoly küldetésről

Varga László, a Kaposvári egyházmegye püspöke 2017-ig teljesített plébánosként szolgálatot a somogyi megyeszékhelyen.

Turbéki Bernadett

Az egyházmegye és a Szent Imre-templom közössége is változásként érte meg a váltást. Ebből az időszakból indul Lőrincz Sándor, lapunk újságírójának legújabb kötete. Nem teljesen öt év történését rostálta egybe. A tollából született egyházi cikkeket szedte csokorba: azokat, amelyek Varga László püspök hivatalba helyezése óta jelentek meg. Találunk közötte komoly, lélekhez szóló üzeneteket, és humoros, kacagtató történeteket is a püspökatyáról.

– Ahogy Eperjes Károly fogalmazott: az ördög soha nem volt olyan csinos, mint most. Mindenki ki van téve a csábításának. Ez a tény és a nagyfokú keresztényüldözés világszinten üzeni a híveknek, hogy komolyan kell vennünk azt a küldetést, amelyet keresztelésünk pillanatában kaptunk – mondta Lőrincz Sándor, aki a legmeghatározóbb írásokat válogatta össze, amelyeket számos folyóiratba, heti- és napilapokba publikált. A szerző fontosnak tartja az evangelizálást.

– Van, aki katedrán vagy szószéken teszi, az újságíró viszont más eszközt kapott ehhez a tevékenységhez. Nem véletlenül adtam a címet, Ha súg a lélek... Laci atya tanításaiban az élet és a lélek együtt jelenik meg, nehezen választható szét a kettő. Ahogy Rumszauer Miklós atya is tanítja: a jó pap olyan, mint egy vastraverz. Két lábbal áll a földön, de a csúcsa az égbe nyúlik. A püspökatya is ilyen, közelíti az eget a földhöz – tette hozzá a kötet szerzője, akinek szándéka azokhoz is szólni írásain keresztül, akik keresnek valamit a világban, de még nem találták meg az utat hozzá. Turbéki Bernadett

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában