átadó

2021.11.12. 17:08

Tavaszra készül el az új futópálya

Újabb futókör épül Kaposváron. A rekortán (gumiburkolatú) pályát a Kinizsi lakótelepen, a Holnemvolt játszótér melletti füves területen alakítják ki.

Marosi Gábor

A munkálatok pár héttel ezelőtt kezdődtek el, az alapozással várhatóan még idén végeznek a szakemberek, a burkolat azonban majd csak jövő tavasszal kerül fel a pályára. Szita Károly Kaposvár polgármestere a helyszínen rendezett pénteki sajtótájékoztatón elmondta, a 800 méter hosszú futókör 63 millió forintból épül meg.

Kaposváron jelenleg kettő futókör található. Az egyik a Városligetben, a másik pedig a Cseri parkban. Szita Károly kiemelte, a harmadik pályát azért is terveztek a Kinizsi lakótelepre, hogy a környéken élők minél könnyebben és gyorsabban elkezdhessék a sportolást. A futókör mellett játszótér, focipálya és más sportlétesítmény is található, ami még vonzóbbá teszi majd gumiborítású pályát. A polgármester hozzátette, az ilyen fajta beruházások azt a célt szolgálják, hogy 2030-ra Kaposvár az ország legegészségesebb városa lehessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában