alapkő

2021.11.18. 14:46

Több lesz a férőhely a szárszói bölcsiben

Letették az új bölcsőde alapkövét Balatonszárszón. A képviselőtestület 2019. júliusában döntött arról, hogy bővítik a Százszorszép Óvoda és Minibölcsődét.

Turbéki Bernadett

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ennek érdekében pályázatot nyújtottak be a bölcsődei férőhelyek kialakítására és növelésére. A képviselőtestület a támogatási kérelem benyújtására konzorciumi együttműködési megállapodást kötött a Somogy Megyei önkormányzattal. 2020 januárjában támogatói döntés értelmében 130 millió forint, vissza nem térítendő támogatásban részesült a balatonszárszói önkormányzat.

A támogatás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország Kormánya társfinanszírozásban biztosítja. A lehetőségnek köszönhetően infrastrukturális fejlesztés és eszközbeszerzés is megvalósul. Az új épületben egy külön bejárattal ellátott foglalkoztató-csoportszoba is lesz, hozzá tartozó öltözővel, vizesblokkal, melegítő és tálaló konyhával, mosó-szárító helyiséggel, személyzeti mosdóval, felnőtt öltözővel és takarító szertárral.

Egy akadálymentesített szülői mosdó is itt kap helyet. A létesítményt napelemekkel látják majd el, amelyek az elektromos berendezések és a belő világítás áramellátását biztosítják. A csoportban nyolc kisgyermek elhelyezését biztosítják majd. A projekt befejezése 2022 augusztusában várható.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában