Jótékony bringás

2021.12.28. 17:30

A hó sem állította meg Zsiga Csabát

Kórházi kezelése közben döntötte el Zsiga Csaba, hogy 500 kilométert teker azért, hogy felhívja a figyelmet a pécsi Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítványra, akik daganatos betegeket segítenek. Hétfőn teljesítette is a távot. Akciójának köszönhetően folyamatosan érkeznek az adományok a szervezet számlájára.

Góz Lilla

A hulló ónos eső és havazás sem állította meg a fonyódi bringást, Zsiga Csabát. A legutóbbi kórházi kezelései alatt döntötte el, hogy ismét szeretne segíteni a tíz éve alakult pécsi Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítványnak. Az Ottóffy Gábor osztályvezető főorvos vezette szervezet azon dolgozik, hogy a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinika Onkohematológiai Osztályának működését különböző eszközökkel, a körülmények javításával segítsék. Korábban szülőszállásokat alakítottak ki a szülőknek, az idén pedig sikerült mintavételi tűket, fájdalommentes vérvételhez szükséges lándzsákat vásárolniuk és a fűtéskorszerűsítésben is segítettek az osztályon. 

Zsiga Csaba korábbi gyűjtésének köszönhetően egy ultrahang-berendezést is szereztek. – Augusztus óta nem bringáztam, december 24-én indultam el az északi part felé, majd Tihanyból komppal jöttem vissza. 140 kilométer bringáztam, hétfőn fejeztem be az 500 kilométert – mondta el a fonyódi bringás. Hozzátette: komoly erőpróba volt számára a tekerés, hiszen hónapok óta nem ült kerékpáron, valamint az időjárás sem volt kegyes. Mint mondta, ilyenkor nem lehet megállni, mert akkor hamar megfázik az ember. Sok magnéziumot vett magához, ami fizikálisan segítette. Kiemelte: örül, hogy folyamatosan érkeznek a felajánlások az alapítvány számlaszámára, Írországból is érkezett utalás. Bízik abban, hogy figyelemfelhívó tekerése révén minél több pénzt tudnak összegyűjteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában