Közgyűlés

2021.12.16. 19:50

A köztisztviselők illetményalapjának emeléséről is döntöttek a mai közgyűlésen

Rendkívüli közgyűlésen döntött a képviselő-testület arról, hogy a kaposvári önkormányzat és Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány konzorciumot alkot, hogy egy napelem-parkból és energiatárolóból álló, megújuló energiát termelő, egyedülálló rendszert építsenek a Nádasdi utcai, rekultivált hulladéklerakó területén.

K.G.

Helyi energiát termelve csökkenthető az energiaválságok hatása, növelhető az energiafüggetlenség, mutatott rá Szita Károly polgármester. A köztisztviselők illetményét 2022 január elsejétől 52 ezer forintra emelték, ez 70 millió forint plusz kiadást jelent a városnak. 

 

Szita Károly azt is elmondta, hogy 4,5 milliárd forintos kormányzati támogatással megkezdődhet a biomassza fűtőmű létesítése. Ezzel a távfűtéses lakásoknál a földgázfelhasználás 57 százaléka kiváltható, valamint 12 ezer tonna széndioxid kibocsátástól mentesül a város.  

 

Egy kaposvári polgár bejelentése alapján módosították egy korábbi rendelet szövegét, amely így biztosítja, hogy az igénylők évente ezer kiló építési és bontási törmeléket adhassanak le ingyenesen a hulladékkezelőben. Korábban ugyanis csak az első alkalom volt térítésmentes, függetlenül attól, hogy mekkora mennyiséget adtak le. Ezzel az illegális hulladéklerakók elleni küzdelmet erősíti az önkormányzat. 

 

A képviselők a Csiky Gergely Színházért Alapítvány kuratóriumának tagjává választották Mészáros Tibor színművészt.        

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában