ajándék

2021.12.04. 16:00

A kuckóban gyűlik a dobozba zárt gondoskodás

Megnyitott az ajándékkuckó pénteken délután Kaposvár főterén. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a kaposvári önkormányzat közös akciójában a rászoruló családoknak igyekeznek minél több meglepetést összegyűjteni a következő két hétben az idei évben is. Az első dobozokat a kaposvári képviselők adták át a szervezet munkatársainak.

Marosi Gábor

Színes papírba csomagolt dobozokban érkeztek a különféle ajándékok pénteken délután a Kossuth téren felállított ajándékkuckóba. Szita Károly, Kaposvár polgármestere egy játék dömperautóval szeretne megajándékozni egy gyermeket. Borhi Zsombor alpolgármester 6–8 év körüli fiúnak csomagolt be egy összeszerelhető motort, papucsot és zoknit. Dér Tamás alpolgármester 10–11 év körüli kislánynak állította össze az ajándékcsomagot. A dobozba ceruza, filc, színező és csokoládé is jutott. Pintér Rómeó alpolgármester az egészséges táplálkozás jegyében ugyan édességet nem csomagolt, egy óriási baba a hozzátartozó kellékekkel viszont bekerült a meglepetésdobozba.

Bacza Barbara, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári központjának vezetője a pénteki kuckónyitás kapcsán elmondta, Kaposváron nagyon jó az adományozó közösség, a karácsonyi gyűjtési akcióban minden évben sokan gondolnak a rászoruló gyerekekre. Évente körülbelül 150–160 ajándékcsomag gyűlik össze.

Bacza Barbara kiemelte, a karácsonyi meglepetéseket elsősorban a kaposvári hátrányos helyzetű fiatalok kapják majd meg. Az elmúlt években felmérték azt, hogy kinek van szüksége segítségre az ünnepi időszakban is. – Mindig személyre szabottan tudjuk összeállítani az ajándékcsomagot – hangsúlyozta a kaposvári központ vezetője. – A nagyobb gyerekek nagyon szeretik a kreatív eszközöket, a kisebbek a játékokat, az édességnek vagy éppen a meleg téli ruházatnak pedig minden korosztály örül – tette hozzá Bacza Barbara.

Az adománykuckóban december 16-ig délután kettő és este hat óra között várják az adományokat.

 

Egy egész életutat kísérnek végig a szervezet munkatársai

Szita Károly, Kaposvár polgármestere az adománykuckó megnyitóján elmondta, a segélyszervezet dolgozói fontos munkát végeznek a városban már hat éve. Naponta foglalkoznak a kisgyerekekkel és különféle adományokkal is segítik a családokat. – Ez nem csak egyszeri támogatás, hanem egy egész életutat kísérnek végig – emelte ki a város vezetője. – A mostani adventi időszak olyan, mint a hat évvel ezelőtti. Egy ajándékkuckóba várjuk a dobozba csomagolt meglepetéseket, melyek azokhoz a gyerekekhez jutnak el, akik esetleg eddig csak hallottak a Jézuskáról, most azonban hoz is nekik valamit – tette hozzá Szita Károly.

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában