Adventi adakozás

2021.12.20. 09:00

A Varázsasztallal melegség költözik félszáz otthonba

Félszáz somogyi családhoz érkezett a napokban ajándékcsomag a bárdudvarnoki Európai Realitas Egyesület jóvoltából. Varázsasztal elnevezésű akciójukban tartós élelmiszer és tűzifa érkezett a portákra, a Bóla család pedig egy új mosógépnek is örülhetett.

Góz Lilla

Fotó: TIBOR KOVACS

Izgatottan nézte az ablakon keresztül Liliána, hogy kik érkeznek hozzájuk Nagypusztára pénteken délelőtt. Mindenkit üdvözölt az udvaron, senki nem érkezett üres kézzel a családhoz. – Ezt nézd anya, Elza baba! – bontotta ki az ajándékokat a kislány. Puzzle-t, foglalkoztatójátékot is kapott adományozóitól, valamint tartós élelmiszerrel megrakott csomag is érkezett. Az Európai Realitas Közhasznú Egyesület ötödik alkalommal hirdette meg Varázsasztal adománygyűjtő akcióját, amelyhez somogyi, zalai vállalkozók és a megyei önkormányzat is csatlakozott. 

– Félszáz tartós élelmiszerből álló csomagot tudtunk a felajánlásokból összeállítani, valamint nyolc családnak tűzifát viszünk ki a napokban – mondta el Péter Gabriella, az egyesület vezetője. Hozzátette: az adományok egyedülálló kisnyugdíjasokhoz és hátrányos helyzetű családokhoz kerülnek, így szeretnék a karácsonyi ünnepeket szebbé tenni számukra. 

– Második alkalommal csatlakoztunk az adománygyűjtéshez, nagyon jó érzés volt látni Liliána csillogó szemeit, örülünk, hogy kicsit szebbé varázsolhattuk számára az ünnepet – mondta Boldizsár Balázs, a Boldingatlan Kft. vezetője, az akció egyik támogatója. A Bóla család egy mosógépet is kapott karácsonyra egy balatonboglári vállalkozó, Kiss László jóvoltából. 

– Nagyon sok szép ajándékot kaptunk, én a mosógépnek örülök a legjobban, a régi tönkrement és kézzel mostam már – mondta Bóla Renáta. Hozzátette, kislánya gyakran beteg, így nem tud dolgozni, férje az egyetlen pénzkereső a családban. Mester Balázs, Bárdudvarnok polgármestere elmondta, a helyi egyesület nemcsak ünnepekkor próbálja segíteni a rászorulókat, de karácsonykor a gyerekekre és az idősekre egyaránt gondolnak. – Az önkormányzat látókörében 55-60 család van, akik különösen nehéz helyzetben vannak, ők egész évben kérnek és kapnak is segítséget – tette hozzá a polgármester.

Biró Norbert, a Somogy megyei közgyűlés elnöke elmondta: a kezdetek óta segítik anyagiakkal a Varázsasztal adománygyűjtő akciót. Idén is sok helyen elkelt a segítség a megyében és a határokon túl is. – Először a horvát földrengés károsultjainak gyűjtöttünk, majd annak a nyolc somogyi településnek, ahol a jégverés miatt sok ház megrongálódott – tette hozzá a megyei elnök. Biró Norbert kiemelte, a mostani adományok is jó helyre kerültek, olyan somogyi családokhoz, ahol szükség van segítségre a karácsonyi ünnepek közeledtével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában