jótékonykodás

2021.12.03. 11:30

Ebbe a szemesi bankba, senki sem pénzért tér be

Első születésnapját ünnepli a balatonszemesi adománybank. Az elmúlt egy évben négyszáz felajánlás és kérés érkezett hozzájuk.

Góz Lilla

A közösségi oldalon lapozgatott és akkor talált rá a szemesi adománybankra Fülöp Alexa. – Láttam, hogy valaki egy férfi bakancsot keres és szóltam a szüleimnek, hogy ajánljuk fel azt, amit nem használ édesapám, de nagyon jó állapotú – mondta el a szakiskolás fiatal. Hozzátette: azóta is kapcsolatban van az adománybankkal. – Édesapámat megcsípte egy bogár fűnyírás közben és vérmérgezést kapott, ezért sajnos le kellett vágni az egyik lábát – mesélte a fiatal lány, aki az érettségi és a szakma megszerzése után szeretne jogi egyetemen továbbtanulni. – Egy alacsonyabb franciaágyra volt szükségünk, amelyhez egy felajánlónak köszönhetően sikerült hozzájutnunk.

– November végén volt a balatonszemesi adománybankunk egy éves – mondta el Kiss Gabriella, az adománybank létrehozója. – Egy Pest megyei kezdeményezésről olvastam és megtetszett az ötlet, így Miklovicz Norberttel közösen elkezdtünk dolgozni a szemesi adománybankon. Pénzmozgás nincs, de be is tehetsz és ki is vehetsz bútorokat, ruhákat, élelmiszereket – emelte ki az adománybank kezelője.

– Minden felajánlást kiposztolunk, négy-öt állandó segítőnk van, akik ugyancsak munka mellett a kéréseket, felajánlásokat koordinálják.

Hegedüs Henrietta művelődésszervező egyik ismerőse hívta fel a figyelmet egy nehéz helyzetben lévő édesanyára és beteg kislányára. – Összefogtak a környékbeliek és tartós élelmiszert, ruhákat, cipőket vittünk a családnak és az adománybanknak köszönhetően tűzifát is sikerült eljuttatni nekik – tette hozzá az adományozó.

Kiss Gabriella megemlítette: legutóbb egy négy gyermeket nevelő daganatos édesanyának kerestek mosogatógépet és fél órán belül érkezett felajánlás. – Mivel a második covid-hullám alatt alakultunk, több olyan felajánlás is volt, hogy időseknek, karanténban lévőknek bevásároltak, kiváltották gyógyszereiket – sorolta Kiss Gabriella, aki a jótékonykodás mellett pedagógusként dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában