Ünnep előtti figyelmesség

2021.12.20. 14:00

Feltölti a református szeretetcsomag a spájzot

Szeretetcsomagokkal tette szebbé a rászoruló somogyi családok karácsonyát a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ). A szervezet munkatársai Büssüben és Kazsokban összesen több mint száz ajándékot osztottak ki hétfőn. Első sorban olyanoknak segítettek, ahol egy háztartásban több gyermek is él.

Marosi Gábor

Száraz tészta, étolaj, konzerv, tisztálkodó szer és édesség is került Pápai Vilmosné csomagjába. A büssüi asszonynak nagy szüksége van a segítségre, mert férje és fia is beteg, ezért minden forintot jól be kell osztaniuk. Nikolics Gyula és párja Szilágyi Ramóna is örült a tartós élelmiszer csomagnak. Két héttel ezelőtt betörtek hozzájuk és ami a spájzban mozdítható volt, azt mind elvitték – tették hozzá.

Kálmán Csaba a MRSZ Dunántúli Egyházkerületének kurátora az adományosztáson elmondta, az elmúlt hetekben a dunántúli gyűjtőpontokra folyamatosan érkeztek a felajánlások. Összesen 900 szeretetdoboz telt meg tartós élelmiszerekkel, az MRSZ munkatársai ezekből állították össze az adománycsomagokat.

Fehérné Kiszlinger Anett a MRSZ alsóőrsi irodájának adománykoordinátora kiemelte, karácsony környékén sokkal nagyobb az igény a szeretetszolgálat támogatásra, mint az év többi napján. A dunántúli megyék közül a legtöbbször Baranyából kérnek segítséget, de Somogyból is többen fordulnak hozzájuk. – A szeretetcsomag adományosztás mellett, a Nyilas Misi cipősdoboz és a Kívánságlista programmal is támogatjuk a családokat – fogalmazott Fehérné Kiszlinger Anett. – Előbbi akcióban általában használt, de még jó állapotú játékokat szoktak felajánlani az adományozók, illetve téli ruhaneműket. A Kívánságlistában országosan 3000 gyermek álmát váltjuk valóra. Ezeket az ajándékokat a szülőknek adjuk oda és majd ők teszik be a karácsonyfa alá – tette hozzá.

Enyhítenek a nehéz körülményeken 

Kacsora Szabolcs református segédlelkész elmondta, az elmúlt években több büssüi és kazsoki családfenntartónak sikerült elhelyezkednie az elsődleges munkaerőpiacon, ennek ellenére még mindig sokan nehéz körülmények között élnek. – Az ünnepek közeledtével még fontosabb támogatni a családokat, mert a legtöbb helyen legalább hat gyermeket nevelnek – hangsúlyozta a lelkipásztor. – A rászoruló családok nevéről az önkormányzatoktól kaptunk egy listát és az alapján próbáltunk segíteni mindenkinek – tette hozzá Kacsora Szabolcs.

Fotók: Muzslay Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában