Frissítő fürdő

2021.12.27. 11:30

Jeges vízbe csobbantak Petörkén

Csaknem negyvenen csobbantak a jéghideg vízbe pénteken délben a petörkei strandon. A nyolcadik karácsonyi fürdőzés közel 200 helyi és környékbeli érdeklődőt vonzott, a házigazdák pálinkával, forralt borral várták a fürdőzőket.

Harsányi Miklós

– Kiváló a hangulat, harmadszor vállalkozom a téli fürdésre – mondta a 61 éves Drávecz László. – Érdemes eljönni, nagy élmény, szerintem ezzel a résztvevők maguknak is bizonyítanak. Először egy kicsit majréztam, attól féltem, hogy begörcsöl a lábam, de szerencsére nem volt semmi gond. 

A helybelieken kívül kaposvári, szennai és jutai látogatók is eljöttek a pénteki találkozóra. Mester Balázs polgármester – aki ugyancsak nagyon készült a fürdőzésre – és a helyi szervezők egymás után fogadták a vendégeket. A fiatal fiúkon és lányokon kívül a középkorosztály is szép számmal képviseltette magát. Sokan családdal, baráti társasággal érkeztek, s a résztvevőket szilva-, barack- és körtepálinkán kívül forralt borral, süteménnyel kínálták. Jó előre gondoskodtak a didergő mezőnyről, a tóparton pillantok alatt tüzet raktak. Téli sapka, fürdőköpeny, strandpapucs: az egyik fürdőző, a 30 éves Horváth Gábor stílusosan várt a rajtra. A fiatalember szerint a petörkei ünnepi csobbanást nem szabad kihagyni, aki egyszer eljön, az minden bizonnyal később újra csatlakozik a csapathoz. Gede Árpád gyors bemelegítéssel készült a fürdésre. – Soha nem késő elkezdeni a hideg vizes merülést: elhatározás kérdése az egész, s az élmény garantált – mondta. 

– Karcos a víz, de túléltem a bevetést – mondta egy huszonéves fiú. Páli Borbála másodszor vállalkozott a petörkei fürdőzésre, s mosolyogva azt mondta: friss volt a víz. A résztvevők eközben fotókon, videókon örökítették meg a nem mindennapos akció pillanatait. 

– Egy kupica pálinka most jól csúszik, sofőrrel érkeztem – jegyezte meg nevetve az egyik fürdőző. Fehérvári György először jött el a petörkei fürdésre, s eldöntötte, hogy 2022-ben sem hiányzik a csapatból. 

Fotók: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában