Szépítgetés

2021.12.18. 16:00

Naptárrá vált az utca

Hóember, fenyőfa, szarvas, kisvonat és becsomagolt ajándékok lepték el Csurgó belvárosi utcáját a Csokonai Közösségi Ház munkatársainak jóvoltából.

Kovács Gábor

A második osztályos Kovács Jázmin édesanyjával érkezett Csurgóra szerdán, hogy fogorvoshoz menjenek. A somogycsicsói kislány csodálkozva állt meg a Sugár úti gesztenyefák előtt, mert az év végi ünnepek előtt új díszítést kaptak a törzsek. Közösen nézték meg útközben, hogy milyen meglepetés bújik meg a fák tövénél. Minden fán szerepel egy szám, annak megfelelően helyezik ki, ahogy telnek a napok december elsejétől karácsonyig. 

– Tavaly hagyományteremtő szándékkal hoztuk létre a rendhagyó adventi naptárat, és a gesztenyefákat hívtuk segítségül, hogy a környezetünket felruházzuk egy kis karácsonyi dísszel – mondta Márton-Szűcs Brigitta, a Csokonai Közösségi Ház vezetője. – Minden napra egy általunk készített dekorációval kedveskedünk a csurgóiaknak. A járványhelyzet hozta magával hogy a szabad térbe kényszerültünk, és azt vettük észre, hogy tavaly óta nagy sikere van a kezdeményezésnek. Ezért döntöttünk úgy, hogy folytatjuk, és azóta több szabadtéri rendezvényt tartunk itt. Jó visszajelzéseket kapunk az arra járóktól, és a családok nagyon szívesen jönnek ki a Sugár útra, sokan felajánlják, hogy hozzá tudnának-e ők is járulni valamivel a dekorációhoz. 

A Sugár úti fákat korábban már borította horgolt terítő, itt kapott helyet a horvátoktól, Kapronca-Körös megyéből Csurgóra érkezett díszes tojás, de az egyik legnagyobb sikert az aratta, hogy ősszel faragott tökökkel díszítették a fasort. Tavaly 150 tököt helyeztek ki erre a célra, és előfordult, hogy a családok maguk keltették életre a lámpásokat mécseseikkel. 

Az idén dupla annyi, vagyis 300 tököt tettek ki a főút mellé, a tökfaragásában az Eötvös és a Rákóczi iskola diákjai segítettek. 

 

Fotó: Muzslay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában