Járhatatlan utak

2021.12.25. 14:31

Piros riasztásra is számíthatunk az ónos eső miatt vasárnap

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján ónos esőre kell számítanunk vasárnap hajnalban Somogyban. A megyei katasztrófavédők is figyelmeztetik az autósokat a veszélyekre.

Fotó: Shutterstock

Az előrejelzés szerint akár öt milliméter ónos eső is hullhat a déli országrészben. Emiatt elképzelhető, hogy harmadfokú, azaz piros riasztás lesz érvényben. Ilyenkor az utak járhatatlanok. Narancs, illetve piros riasztás esetén senki ne induljon útnak. Aki autóba ülne, folyamatosan tájékozódjon arról, hogy milyen riasztás van érvényben. 

 

Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot.

 

A Magyar Közút közleményében azt írta, az ünnepek alatt is 0-24 órában végzik a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat. A szakemberek ugyanakkor azt kérik a közlekedőktől, hogy az ónos esővel érintett megyékben addig ne induljanak el, míg a csapadék el nem áll el, ugyanis amíg az hull, folyamatosan lemoshatja a burkolatról szóróanyagokat.

 

Az aktuális útinformációkról a legkönnyebben az utinform.hu oldalon keresztül tájékozódhatnak a közlekedők.

Borítókép: illusztráció

 

 

Címkék#ónos eső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában