vakcina kampány

2021.12.05. 07:00

Plusz egy héttel hosszabodik az oltási akció

A kormány döntésének értelmében újra meghosszabbították az oltási akcióhetet. Ahogy ezen a héten, úgy hétfőtől újra regisztráció és időpontkérés nélkül vehetik fel a koronavírus elleni vakcinát a hat somogyi helyszínen. Múlt héten közel 25 ezer oltást adtak be a somogyi kórházakban és kijelölt rendelőintézetekben.

Góz Lilla

20211127 Miskolc fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Oltási hét riport. 20211127 Miskolc fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Oltási akcióhét riport.

Fotó: Vajda János

Somogyban reggel hét és este hét óra között hat helyszínen – a kaposvári, a siófoki, a nagyatádi, a marcali kórházban, valamint a barcsi és fonyódi rendelőintézetben – várják az oltásra jelentkezőket. Az oltási akcióhetet jövő hétre is meghosszabbították, így bárki előzetes regisztráció, valamint időpontfoglalás nélkül mehetett a vakcináért. Az első héten az oltópontokon közel 25 ezer oltást adtak be, legtöbben harmadik oltásra érkeztek.

– Megnézettem egy magánlaborban és már nagyon kevés ellenanyagot mutattak ki a véremből, ezért tartottam fontosnak, hogy felvegyem a harmadik oltást – mondta el Kiss Imréné kaposvári nyugdíjas, akit lánya hozott el az oltópontra pénteken délelőtt. A kaposvári kórház oltópontjai a Németh István fasori főbejáraton keresztül közelíthetők meg.

– Múlt héten 1192 oltást adtunk be, a hozzánk érkezők 23 százaléka az első, 72 százaléka a harmadik vakcinát kapta meg és mindössze öt százalék volt a második oltást kérők – mondta el Kisimre László, a Barcsi Kistérségi Járóbeteg-ellátó Intézet igazgatója. Hozzátette: a héten naponta ötven barcsit és környékbelit oltottak.

– A korosztály vegyes, tizenkét évestől a kilencvenkét évesig, és azt tapasztaljuk, hogy a legtöbben a Pfizer-vakcinát szeretnék beadatni – jegyezte meg az igazgató. Információink szerint a fonyódi rendelőintézetben múlt héten több mint 1700 fő kapta meg oltását. A héten az itteni oltópontot naponta száz feletti helyi és környékbeli kereste fel. A Pfizer a legnépszerűbb, de a fiatalok és kamionosok közül sokan kérik a Janssen-vakcinát.

 

 

Vakcina nélkül biztosan nem megy

– A somogyi megyeszékhelyen 530 koronavírus-fertőzöttről tudunk és 70 beteg szorul kórházi ellátásra, közülük 17-en kaposváriak – mondta el péntek reggeli rádióinterjújában Szita Károly, Kaposvár polgármestere. Hozzátette: az óvodákban kettő gyerek és kettő felnőtt fertőzött, 43 gyerek van karanténban. Az általános iskolákban 41 gyerek és 12 felnőtt igazoltan beteg, míg a középiskolákban hét diák és három felnőtt koronavírusos. – Nagyon fontos, hogy felvegyük a védőoltást, ezért rendeltem el, hogy 2022. január 31-ig kötelező az óvodákban, bölcsődékben, a múzeumban, a könyvtárban, a polgármesteri hivatalban, a családsegítő központban és a Liget Időskorúak Otthonában felvenni a koronavírus elleni vakcina első dózisát – jegyezte meg a polgármester.

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában