Hasznos ajándék

2021.12.23. 13:27

Szén-monoxid érzékelőt hozott a katasztrófavédők Jézuskája

Hasznos ajándékokkal lepett meg az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete hét rászoruló somogyi nagycsaládot.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közös ajándékokat csütörtökön adták át a szakemberek a családoknak. –Az ajándékok olyan, gyermeket nevelő, jellemzően falvakban élő családokhoz vagy egyedül élő emberekhez kerültek, akik számára fontos, hogy megtámogassák az otthonuk biztonságát, és akiknek nagy örömet szereznek a készülék mellé csomagolt finomságok is, közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

A közelmúltban országosan százötvenegy ajándékcsomagot adott át a katasztrófavédelem a Vöröskeresztnek, ezek közül kerültek jó helyre Somogyba a csomagok.

Az ajándékok cipős dobozba csomagolásának karácsonyi szokása nem újkeletű, évek óta visszatérő momentuma a karácsony előtti adománygyűjtéseknek. A dobozokba a szén-monoxid érzékelő mellé édesség, tea, kakaó, cukorka, csokoládé és jó tanácsokat tartalmazó szórólap is került.

Fotó: SMKI

Az ajándékok átadása során Tompos Gábor tűzoltó alezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője pár fontos jó tanáccsal is ellátta a családokat, bemutatta a sok esetben életmentő érzékelő működését és biztonságos, boldog ünnepeket kívánt.

Fotó: Somogy MKI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában