Négylábú segítők

2021.12.15. 11:13

Terápiás kutyák diktálták az iramot a csurgói iskolásoknak

Gamos Adrienn

Koller Rita, a nagykanizsai Szivárvány EGYMI gyógy­pedagógusa két vizsgázott terápiás kutyájával, a 8 éves Dióval és a 4 éves Szemivel tartott játékos, mozgásfejlesztő foglalkozást a tornateremben. A Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium és Általános Iskola pályaorientációs napján az 1–8. osztályosoknak különféle programokat szerveztek, míg a gimnazisták csatlakoztak a Hischool online pályaválasztási fesztiválhoz.

A felső tagozatosok körében a legnagyobb sikere természetesen a két kutyának volt, a gyerekek nagyon figyeltek arra, hogy a négylábúak hogyan reagálnak az utasításokra. A jól nevelt ebek a foglalkozás végén el is köszöntek a diákoktól. A sikeres lekvárfőzés titkáról Horváth Renáta beszélt a lányoknak; Iharosban vállalkozást épített arra, hogy saját termésből, kökényből, málnából, fügéből lekvárt, szörpöket és aszalt gyümölcsöket készítenek. Természetesen a finomságokat megkóstolhatták a résztvevő

Fazekasok, csizmadiák, kovácsok

Az ötödikesek „Kedvenc szakmám” címmel rajzokat készítettek, míg a 7. osztályosok kisfilmeket néztek meg többek közt a fazekas, csizmadia, kovács mesterségekről – tájékoztatta lapunkat Mellesné Fonyogáb Kornélia, az iskolai pályaorientációs nap egyik szervezője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában