Ügyes megoldás

2021.12.14. 09:00

Ünnepi fényt hoztak a mobiltelefonokkal

Kiss K.

A mobiltelefonok világítása a fény megszületését, a világ világosságát szimbolizálta a marcali éjszakában, a városban gimnazisták gyújtották meg a második adventi gyertyát vasárnap azon a kültéri koszorún, mely a Gyümölcsoltó Boldogasszony plébániatemplom előtti téren áll. 

A rendezvényen megjelenteket Kiss Iván címzetes prépost köszöntötte és bevezető gondolataiban Lukács evangéliumából Keresztelő János útkészítéséről beszélt. Szavai után a Berzsenyi Dániel Gimnázium a 9/a és a 11/a osztályosainak karácsonyra hangoló verses, zenés és táncos műsora következett. A prózai részeket Elek Bálint, Farkas Boglárka, Makai Zsófia Panna, Tárnai Zsófia és Tóth Eszter Ágnes tanulók mondták el. Az énekek között felhangzott Baranyi Lia előadásában a Halleluja című dal, melyet a diákok mobiltelefonos világítása tett emlékezetessé. A második adventi gyertyát Iván atya és Kőrösi András gimnáziumi igazgató kíséretében Horváth Zente tanuló gyújtotta meg és helyezte el a koszorún. 

A harmadik gyertyát a Noszlopy Gáspár Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézmény diákjai fogják meggyújtani. 

Fotó: K. K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában