Marcali

2021.12.23. 17:00

Zenével hangoltak az ünnepre

Kiss Kálmán

A karácsonyi előkészületek részeként egyházi könnyűzenei napot szerveztek a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület, a Kaposvári Egyházmegye, valamint a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Marcali Csoportja közreműködésével a Kiss László Városi Sportcsarnokban. A rendezvényt Szaka Zsolt, az ipartestület elnöke, Gyulainé Domján Zsuzsanna hitoktató és Tölgyesi Dávid somogysámsoni plébániai kormányzó nyitotta meg. A fővédnök Móring József Attila országgyűlési képviselő volt. 

Elsőként a Marcali Fény Gyermekei Katolikus Zenekar lépett fel a nagyszínpadon, majd a nagykanizsai Magvető Közösség együttese mutatkozott be dicsőítő énekekkel. Gyulainé Domján Zsuzsanna adventi kvízjátékot vezetett, Tölgyesi Dávid atya bemutatkozott a közönségnek, akit kérdezhettek a papi hivatásáról, életéről, szabadidős elfoglaltságairól. A zenei rendezvényen Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke is jelen volt és Varga László kaposvári megyés püspök is aktívan bekapcsolódott a programokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában