Sikeres diákok

2022.01.10. 12:00

A legjobbak közé került két somogyi középiskola

Harsányi Miklós

A Kaposvári Szakképzési Centrum két középiskolája, a kaposvári Eötvös Loránd műszaki szakgimnázium és a nagyatádi Ady Endre gimnázium, szakgimnázium is a legjobbak között van a matematika-kompetenciamérések alapján. 

Az eduline.hu a napokban egy listát közölt azokról a hazai intézményekről, ahol a pedagógiai munka fejlesztő hatása az átlagosnál jobb eredményeket hozott a tizedik évfolyamosok kompetenciamérése során. 

Azt vizsgálták meg a szakértők, hogy melyik iskolákban született a tizedik évfolyamon jobb eredmény, mint amire a nyolcadik évfolyamon mért adatok alapján számítani lehetett. Azzal a céllal végezték el a felmérést, hogy a diákoknak és a szülőknek lehetőségük legyen tájékozódni, melyik középiskolában jellemző az átlagosnál erősebb matematikai fejlesztés. A lista a 2019-es kompetenciamérés alapján készült, mivel tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt a felmérés, a 2021-es eredményeket pedig még nem hozták nyilvánosságra. 

A kiemelt 62 iskola közé Somogyból a kaposvári Eötvös Loránd műszaki szakgimnáziumot és szakközépiskolát, valamint a nagyatádi Ady Endre gimnáziumot és szakközépiskolát is beválogatták. A kaposvári intézmény 2014 és 2019 között háromszor került már a leghatékonyabban fejlesztő iskolák közé, a dél-somogyi pedig most első alkalommal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában