Szemétség szemetelni

2022.01.21. 11:00

A szemét nem, a tettenérés bizonyít

Tisztítsuk meg az országot mottóval tavaly országos akció indult, hogy az illegális szemétlerakóktól megszabadítsák a környezetet.

Kovács Gábor

A kaposvári önkormányzat ezt eredményesen végezte, a Toponárt és Kaposfüredet összekötő úton hatalmas munkát végeztek, nem kis költséggel gépi és kézi erővel, markolóval szedték össze a szemetet, és rekultivációt is végeztek, visszaadták a területet a természetnek. Minderre kaposfüredi olvasónk hívta fel a figyelmet, aki elmondta, hogy azelőtt áldatlan állapotok uralkodtak a Kaposfüreddel és Toponárral összekötő út mentén. 
– Mindennap arra járok, és nagyon örültem, hogy ezután 6-7 hónapig rend volt – mondta olvasónk. – Ám az ünnepek után az út két oldalán újra megjelent egy-egy hulladékkupac. Két kaposfüredi környezetvédő középiskolás társaságában megnéztük a szemetet. Egy pelenkásdobozon egy nagykorpádi nő nevét találtuk meg. A másik szemétkupacban egy fekete nejlonzacskóból papír kandikált ki: gépkocsi-felelősségbiztosítási kötvény egy kaposfüredi férfi nevére, címére szólóan. 
Olvasónk értesítette a hatóságot, és másnap két közterület-felügyelővel szemlét tartottak, fényképet, videót készítettek. Kiderült, hogy veszélyes hulladékok, autóalkatrész és olajos rongyok is voltak a szemétben. Olvasónkat arról tájékoztatták, hogy a szemetet gyorsan összegyűjtik, és a közterület-felügyelők eljárást indítanak. A jogszabályok azonban csak azt fogadják el igazi bizonyítéknak, ha tetten érik a szemetelőt, és lefotózzák autója rendszámát. Minden egyéb esetben letagadhatja, hogy köze lenne a szeméthez, arra hivatkozva, hogy ellopták tőle. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában