Fesztivál

2022.01.15. 16:00

Az EFOTT házigazdája idén nyáron a MATE lesz

K. G.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) idei házigazdája a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) – jelentették be csütörtökön az Educatio Oktatási Szakkiállítás megnyitóján. Mint elhangzott, azért is esett a választás az agrárfókuszú intézményre, mert a profiljában központi szerepet kap a fenntartható jövő biztosítása, így a koncertek és a szórakozás mellett ehhez illeszkedő témákkal és praktikus tippekkel ismerkedhetnek majd a fesztiválozók július 13–17. között Velencén. 

Az egyetemisták egyik legfőbb találkozási pontjaként ismert EFOTT kiváló lehetőséget biztosít ahhoz, hogy interaktív, szórakoztató formában mutassák be a fiataloknak a mezőgazdaság, a környezetvédelem és a fenntarthatóság aktuális kérdéseit és azokat a hasznos ötleteket, melyekkel a lehető legegyszerűbben csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat a hétköznapokban, mondta Gyuricza Csaba, a MATE rektora az Educatio Szakkiállítás nyitónapján. 

Napjainkban kiemelt figyelmet fordítanak a fiatalok a környezettudatosságra, így a MATE kaposvári campusán is egyre több zöld megoldás jelenik meg. A pályaválasztás előtt álló fiatalok játék keretében egy kérdőív kitöltésével közvetlenül jelezhetik a szervezőknek, hogy véleményük szerint mitől válik környezettudatossá egy fesztivál. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában