Május közepén rendezik a magyar körversenyt

2022.01.23. 21:00

Belga áll a bírói csapat élére

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) arról tájékoztatta a Tour de Hongrie szervezőit, hogy Ludo Smeyers személyében egy rutinos belga szakembert dele­gál a viadal versenybírói csapatának élére.

MW

Fotó: NemA

A hatvannégy esztendős rutinos szakember 1996 óta UCI-bíró, aki hazájában, Belgiumban országúti, cyclo­cross- és pályaversenyeken is rendszeresen bíráskodik. Pályafutása során számtalan emlékezetes nemzetközi viadalon dolgozhatott, köztük a sportág csúcseseményein, az országúti világbajnokságon vagy a Tour de France-on is, de kedvenc eseményei közé sorolja a Párizs–Nizzát, a Liége–Bastogne–Liége-t, a Flandriai Körversenyt, a Szlovén Körversenyt vagy a Baby Girót is, írta a tourdehongrie.hu. 
Ludo Smeyers munkáját igazi nemzetközi csapat segíti majd a magyar körverseny során, a tervek szerint a hazai csapatot két horvát, egy szerb és egy belga UCI-bíró egészíti ki. 
A 43. Tour de Hongrie versenyére 2022-ben május 11. és 15. között kerül sor, várhatóan huszonnégy együttes részvételével.  

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában