Tüzelő

2022.01.13. 08:00

Egy köbméter melegséget visznek a rászorulóknak

Marosi Gábor

Adománygyűjtést hirdetett a Magyar Református Szeretetszolgálat azért, hogy a befolyt összegből tűzifát vásárolhassanak a rászorulóknak. 

A karitatív szervezet tűzifaprogramját az 1358-as adományvonalon hívásonként 500 forinttal vagy az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül felajánlással lehet segíteni. 

A szeretetszolgálat célja, hogy összegyűjtsön két és fél millió forintot, majd országosan legalább száz rászoruló nagycsaládosnak, kisgyermeket nevelő szülőnek, nyugdíjas idősnek segíthessen egy-egy köbméter tűzifával januárban és februárban. 

– Az adventi időszakban sokak számára fontos volt rászoruló embertársaink támogatása, de a nehéz helyzetben élők korántsem csak decemberben küzdenek anyagi nehézségekkel – hangsúlyozta Győri-Simon Annamária adománykoordinációs ágazatvezető. – Szeretetszolgálatunk évek óta meghirdeti a tűzifa­programját, hogy a leghidegebb hónapokban segítséget tudjunk nyújtani a rászorulóknak. Bízunk benne, hogy támogatóink segítségével idén is sikerül a nélkülöző háztartásokban biztosítani az otthon melegét. 

A programot hétfőn hirdette meg a szeretetszolgálat, egy nap alatt már három somogyi jelezte, hogy szüksége lenne tűzifára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában