Oktatás

2022.01.10. 08:00

Egymilliót is kereshetnek az egyetemi tanárok

Góz Lilla

Kaposvár Lezárult a MATE bérfejlesztésének második hulláma, amely a Kaposvári Campus oktatóit, dolgozóit is érinti. A bérfejlesztési hullám második lépcsőjére lépett a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem januárban. Hangsúlyozták: az a cél, hogy az intézmény presztízst jelentő karrierlehetőséget biztosítson, folyamatos kiváló teljesítményre ösztönözzön. – Az általános és azonnali bérfejlesztés lehetővé teszi, hogy a jogelőd felsőoktatási intézményekben dolgozó, korábban közalkalmazotti státuszban lévő munkatársak alacsony illetményét jelentősen javítsuk – mondta el Gyuricza Csaba rektor.

Az oktató-kutató-tanár munkatársak esetében a mostani bérfejlesztés két elemből tevődik össze, melyek közül az első elem alapja a munkakör és az elért fokozat. Ebben az esetben az emelés alapját az egyetemi tanári munkakör képezi, amelyhez viszonyítva százalékos visszaosztás alapján határozták meg az egyes munkakörökhöz kapcsolódó egységes, határozatlan idejű alapbéreket. A második elem személyre szabott és teljesítményalapú bérkiegészítés, amely figyelembe veszi az elmúlt időszakban mutatott óratartási és szakmai publikációs tevékenységet, a közvetlen vezető javaslata alapján.

Egyetemi adjunktus, tudományos munkatárs esetében a törvény szerinti 277 ezer forintról az alapbér 480 ezerre emelkedhetett. Amennyiben a felettes felterjesztette bérkiegészítésre, akkor a havi bruttó összbér akár a 600 ezer forintot is elérheti. Egyetemi docens munkakörben a törvény szerinti 388 ezres eddigi alapbér a teljesítményalapú bérkiegészítéssel együtt elérheti a bruttó 700 ezer forintot. Ugyanez az összeg egyetemi tanár esetében 554 400 forintról akár egymillió forintra is emelkedhet. Góz Lilla

Figyelembe veszik a szakmai publikációt is a növelésnél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában