Kéthely

2022.01.19. 07:00

Elbúcsúztatták az intézményvezetőt

L. S.

Nem csak a rendezvény helyszínét, a szívüket is ünneplőbe öltöztették a Kéthelyi Integrált Szociális Otthon lakói és munkatársai. Meghitt, családias hangulatú eseményen Éhmann-né Antal Erzsébettől, az intézmény nyugdíjba vonult vezetőjétől búcsúztak pénteken – többek között Hamvas Béla soraival és Pintér Béla dalával. 

A fenntartó nevében Tóth László Norbert, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) Somogy Megyei Kirendeltségének igazgatója mondott köszönetet a távozó intézményvezetőnek, akit a szociális munka napja alkalmából a közelmúltban Esélyteremtésért díjjal ismert el Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. 

A már nyugdíjas kollégával korábban együtt dolgozott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Marcali Tankerületében is, ahol pályázati referensként, projektmenedzselésben kamatoztatta tudását, s mosolygós lényével környezetében mindig szeretetet és biztonságot sugárzott. Ezt erősítette meg Fazekas Árpádné, a kéthelyi intézmény új vezetője is, aki a tevékeny életútról beszélt, melyben az egészségügy, a pedagógia éppúgy szerepet kapott, mint a szociális ellátórendszer. 

A búcsúzó intézményvezető – aki öt évig állt a kéthelyi otthon élén – meghatottan köszönt el kollégáitól, megköszönve a szívvel-lélekkel végzett közös munkát, és megígérte: a pandémia miatt a lakóktól egy későbbi időpontban, vélhetően a nyáron, személyesen szeretne majd elbúcsúzni. Arról is szólt, még aktívnak érzi magát, így az oktatásról és a vizsgáztatásról nem mond le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában