Gyarapodás

2022.01.28. 20:00

Érték lett a bizei sült hal és merácsolás

V. E.

Marcali-Bize Hét új értékkel gyarapodott mára a Marcali Települési Értéktár. A javaslatok elbírálása után a helyi kulturális örökség gyűjteményébe került a Calypso Kórus, mint az észak-somogyi város kulturális életének meghatározó művészi együttese, Pungor Aladár kántortanító, a horvátkúti templomépítő tevékenysége, Bencze József boronkai születésű költő munkássága, valamint egy különleges húsvéti népszokás: a bizei merácsolás (egyházi szertartásra hívogatás kereplővel). 

Az épített környezet kategóriában kapott helyet a Marcali Berzsenyi Dániel Városi Könyvtár épülete, mint funkcióját végig megőrző épület, illetve az egykori gyótapusztai iskolaépület, benne az iskolakápolnával. 

Egészség és életmód kategóriába sorolva döntött az értéktár bizottság Bize régi ételeinek – a sült hal bizei módra, a szilvás pogácsa és a tungeri ételkülönlegességek – felvételéről is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában