Emlékezés

2022.01.28. 08:00

Felidézték a falusi disznóölések hangulatát

Hagyományosan disznótoros ebéddel nyitotta az évet a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományúak Klubja a múlt szombaton.

V. L.

 Bár az előzmények, így a disznóölés és -feldolgozás elmaradt, de a kolbász- és hurkatöltés, valamint a jóféle pálinka és a forralt bor azért visszaidézte a régi falusi disznóölések hangulatát. 

– Ezzel a szándékkal indítjuk a hagyományos eseménnyel az évet több mint tíz éve – mondta Pető László elnök, aki arról is beszélt, hogy már a kezdetektől úgy vásárolják meg a hozzávalókat, a többi feladat pedig a nagy tapasztalattal rendelkező klubtagok dolga. 

A kolbász- és hurkatöltő mester ezúttal is Elek Tibor és Szita Zoltán volt, míg a hozzávalókat szorgos asszonykezek készítették. Mire megkondult a déli harangszó, az asztalokon várta az éhezőket a finom disznótoros, amely az utolsó falatig elfogyott. Ebéd után magyarnóta-ismereti vetélkedőre került sor, majd a késő estébe nyúló program táncmulatsággal ért véget. 

A koronavírussal kapcsolatban az elnök megjegyezte, hogy bár tisztában voltak a veszéllyel, de sorainkban nagyon sok az egyedülálló, akik már nagyon várták, hogy végre kiszabadulhassanak az otthoni egyedüllétből, így mindannyian vállalták az ezzel járó kockázatot. – Valamennyi tagunk felvette már mindhárom oltást – tette hozzá az elnök. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában